Coaching

Karriärcoachning – jobbcoachning

Vare sig du vill göra en stenhård karriär eller ha ett stimulerande arbete är själva jobbsökningsprocessen full av både fysiska och psykologiska utmaningar. Har du varit arbetslös en tid har du säkert upplevt hur ditt självförtroende och din tro på att du verkligen både kan och vill bidra, sjunker för varje dag.

Då och då åker vi karusell på våra olika möjligheter. Det är då vi inte vet vad vi vill, vad vi ska arbeta med, vad vi ska satsa på – och om vi har kapacitet och rätt kompetens att…

Den skriftliga korrespondensen med arbetsgivaren är en utmaning. Hur skriver man ett tilltalande och säljande CV?

Och nästa fråga, ska man ringa…?

Hur hanterar man alla nej tack!?

Varför ringer arbetsgivaren och ställer några frågor och sedan hör man inte mer? Ska man ringa själv då?

Och på tal om att göra själv – vad är en spontanansökan? Kan jag själv ta kontakt med en arbetsgivare och presentera min kompetens? Trots att arbetsgivaren inte har lagt ut någon annons? (Svar JA – på den frågan).

Hjälp! Intervjun!!! Ja, det är en date, helt enkelt!

 

Som karriär- och jobbcoach erbjuder jag att vägleda och stötta dig både praktiskt och psykologiskt under hela processen i ditt arbetssökande. Det kan vara allt från att komma fram till vad du vill arbeta med till att satsa allt på ett kort, på det du verkligen vill och har kompetens att arbeta med.

Kanske är det bra med en utbildning eller kurs som stärker din kompetens? Det diskuterar vi också.

Vi jobbar tillsammans fram ett säljande CV, diskuterar hur du ska presentera dig över telefon och förbereder och slipar på intervjun!

Kontakta mig så får vi pratas vid och därefter tar vi ställning till om jag kan var behjälplig!

Och du! En intervju är en date! Ja, en date med en potentiell arbetsgivare. När du blir kallad till en intervju har arbetsgivare redan sagt ja till din formella kompetens (den som du har presenterat i ditt CV) nu är det skarpt läge! Vem är du? Vem är arbetsgivaren? Vad är det för företag? Finns det möjligheter till samarbete?
Ni sitter helt enkelt och pratar om er själva och tar reda på om ni ska ha en relation. Alltså, vad du kan bidra med och vad företaget kan bidra med. En date – helt enkelt!
Vi kan ses personligen eller digitalt.

Andliga samtal

I samtal och vägledning erbjuder jag dig att vara din medresenär på din resa genom Själens Dunkla Natt så att du, när du möter gryningsljuset också möter ett helare, kraftfullare och sannare Själv

Själens dunkla natt – en normal och nödvändig fas i din andliga utveckling.

Men så svår!

Trots att det finns eviga sanningar, tydliga orsak och verkan-uttryck, god erfarenhet som grund hamnar vi periodvis i nattsvart mörker.

Ingenting känns längre rätt, ingenting känns längre fel. Det man har trott på och förhållit sig till, inre som yttre, fungerar inte längre. Livet verkar vara satt på smärtsam paus.

Kanske är man på väg att ge upp!

Johannes av Korset var en Karmelitmunk, mystiker och författare som levde mellan 1542 – 1591 i Spanien. Han var samtida med Teresa av Avila som levde mellan 1515 – 1582. Johannes av Korset och Teresa av Avila sökte hela sina liv en förening med det de kallade Gud, ja, med det som kan nämnas som människans högre syften.
Johannes av Korset och Teresa av Avilas arbeten och författarskap, deras sökande, deras lidande och deras glädje är förutom deras egna resor, arketyper fulla av visdom, kunskap och livskraft. För oss att använda.
Men som Teresa av Avila påpekade, vi kan inte göra den resan själva, Vi behöver vägledare, kompanjoner och ett nätverk av godhet och förståelse. Därför var Johannes av Korset och Teresa av Avila varandras likheter och olikheter i vars och ens strävan efter den inre friden i tro och vetande om Gud och mänskligheten.

I samtal och vägledning erbjuder jag dig att vara din medresenär på din resa genom Själens Dunkla Natt så att du, när du möter gryningsljuset också möter en helare, kraftfullare och sannare Du.

Vi möts i ett första samtal (kostnadsfritt) och därefter tar vi båda ställning till om och hur vi bäst samarbetar.

Vi kan ses personligen eller digitalt.

Existentiella samtal

I samtal och vägledning ger jag dig utrymme för dina existentiella tankar och sökande.

Kanske är det viktigaste för oss individer att förstå att vi inte är ensamma. Vad jag menar med det är att vi aldrig är bara ett jag, utan vi är ett jag tillsammans med en massa andra jag, din familj, dina syskon, dina vänner, dina kollegor och inte minst din partner.

Att hitta dig själv är att hitta din medmänniska. Vi är alla speglar och speglingar av våra verkligheter, likheter och olikheter. Genom att interagera med andra lär du känna dig själv.

Dock! För goda, utvecklande och kärleksfulla relationer behöver vi KÄNNA OSS SJÄLVA! Känn dig själv är ett av de allra äldsta visdomsorden. Känn dig själv! Det låter enkelt men HUR DÅ?! För vi utvecklas ju hela tiden, vi är aldrig samma person år från år.

För att ”hänga med” oss själva behöver vi ibland en objektiv spegling. En som inte har någon dåtid, nutid eller framtid tillsammans med dig.

Jag erbjuder dig att vara en objektiv spegling för dig där du kan ge uttryck åt dina tankar och åsikter, dina tvivel, din säkerhet, ditt självförtroende, din gnagande känsla av osäkerhet, det du vill, det du inte vill, din moraliska och etiska grund. Ja helt enkelt samtal kring den du är idag och den som du vill vara för att kunna möta morgondagen med humor, distans och närhet samt mycket kunskap och livsvisdom om vad som är viktigast för dig. Och det bästa – du lämnar samtalen med en inre livgivande eld som vet att DU är viktigast i ditt liv!

Vi har ett första samtal som är kostnadsfritt sedan bestämmer vi om och hur vi ska fortsätta tillsammans.

Vi kan ses personligen eller digitalt.