Du visar för närvarande VÄRLDEN OCH DU – UR ETT NUMEROLOGISKT PERSPEKTIV

VÄRLDEN OCH DU – UR ETT NUMEROLOGISKT PERSPEKTIV

Världen och Du

ur ett Numerologiskt perspektiv

7.5  –  del 1 (av 3)

Maj 2023

Numerologiskt År 7 Numerologisk Månad 3

PASSION OCH LEK UPPMANAR 3AN TILL!

Passion, lekfullhet, fantasi, sång, dans, musik och skapande är din utmaning under maj. Jag skriver utmaning för är det inte så att allvaret får företräde och att vi trycker undan vår längtan och förmåga att leka, att skoja, att skratta, att göra tokroliga saker, att skapa utifrån lust, att vara lust att dela lust, att leka tillsammans.

När 3an är i sitt esse är 3an helt närvarande i nuet och älskar Livet för dess lockelser, passioner och glädje. 3an är nyfiken, fördomsfri och utforskar förutsättningslöst och utan tanke på resultat utan det lustfyllda i skapandet. 3an experimenterar och vet att om man inte riskerar något vinner man heller inte någonting.

3an skrattar och ropar ut; lek och ha roligt, plocka fram din fantasi, låt skrattet flöda över. Låt vinden leka med dig, låt vattnet locka dig, låt elden hänföra dig och dofta jorden som håller dig.

Grejar du det? Jag ska i alla fall försöka.

Så låt oss leka tillsammans, låt oss skapa tillsammans. Låt oss hedra Livet och Moder Jord med skratt och skoj, sång och musik!

Ha kul!

Ingrid Berndtson

KunskapsNyckeln

Världen och Du

ur ett Numerologiskt perspektiv

7.5  –  del 2 (av 3)

Maj 2023

Numerologiskt År 7 Numerologisk Månad 3

DET JORDISKA SKRATTET, 3an

OCH

DET HIMMELSKA SKRATTET, 7an

3an och 7an är inte den bästa matchningen precis. 3an tycker att 7an är för långsam, för trög och för detaljerad och noga. 7an å sin sida tycker att 3an är alldeles för oansvarig, opålitlig, ytlig, utsvävande och njutningslysten. Och medan 7an är mer jämn i humöret så kan 3an pendla mellan eufori och djup nedstämdhet – samma dag. Det gör 7an obekväm eftersom det blir för mycket känslor för 7an. 3an å sin sida kan tycka att 7an är träig och oförstående och alldeles för kall och rationell.

Rationell det kan i och för sig även 3an vara men det är inte första valet. Det är dock en av 7ans många grundpelare.

Vad har de då gemensamt. Jo, skrattet!

3ans skratt är det där bullrande, hjärtliga, ibland hysteriska skratt och som vi vet vad vi skrattar åt. Kanske en dråplig situation, en rolig historia, ett skämt. Skrattar gör vi också när vi leker, när vi busar, ja, helt enkelt när vi har omåttligt roligt.

7ans skratt är det oförställda, magiska, outsägliga skrattet. När vi är hänförda över något och är så berörda av det att det enda vi kan göra är att skratta. Nästan som om vi frågar oss; samtidigt som vi känner; är detta verkligen sant och svarar jaaaaa! Det är det! Och vi fröjdas över glädjen som bubblar upp i ett skratt som vi samtidigt delar med det som väcker det där outsägliga skrattet inom oss. Ja, 7ans skratt är det extatiska skrattet.

Ett av mina mest oskattbara minnen är när jag i februari tog liften upp till Nuolja, i Abisko. På somrar och höstar brukar jag gå de drygt 2 kilometrarna upp till Nuolja, men nu var det vinter och ogörligt att gå upp. Lite lyxigt då att sätta sig omvirad av varm filt i sittliften. Den ca 20 minuter långa liftresan upp till berget blev magisk. Stålande sol, klarblå himmel, vitt, vitt, vitt av orörd snö. Liften förde mig högre och högre i maklig takt och jag kunde se Torne Träsk ligga stilla och frusen omsluten av ett snötäcke. Fjälltopparna stod i sina olika formationer iklädda perfekta passformer av snö. Det enda som hördes av ljudet från liften. Ju högre upp jag kom desto mer hänförd blev jag. Det var så förtrollande vackert – att jag plötsligt började skratta. Och jag skrattade och tänkte; är detta verkligen på riktigt! Det var en oförställd upplevelse av skönhet, av naturens värdighet, av en gemenskap som jag var en del av. En gemenskap i skönhet. Och jag skrattade! Skrattade! Skrattade!

Och skrattet förde mig till alla världar samtidigt!

Varför inte föra en skrattdagbok under maj? Skriv varje dag vad du har skrattat åt. Är du en riktig Numerologinörd då lägger du till om det var ett 3skratt eller ett 7skratt. Dela gärna dina skrattupplevelser här.

Världen och Du

ur ett Numerologiskt perspektiv

7.5 –  del 3 (av 3)

Maj 2023

Numerologiskt År 7 Numerologisk Månad 3

ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET

Att ett gott skratt förlänger livet var något min gammelfarmor alltid betonade. Det betonar även våra Numerologiska energier 7an och 3an.

7ans vurm för kunskap och visdom lär oss att skratt har en dämpande inverkan på negativ stress. När vi skrattar utsöndrar vi mer lusthormon än stresshormon, det gör att blodtryck och vilopuls blir lägre. Inte bara det, även vår lungkapacitet ökar, immunförsvaret påverkas positivt vilket gör att om vi skrattar ofta så drabbas vi inte lika ofta av sjukdomar och återhämtning efter sjukdom går snabbare. Ja, även vår energiomsättning förändrings med ett gott skratt. Det sägs tom att personer med humor lever längre jämfört med dem som saknar humor. Det sistnämnda skriver inte 7an under på i en hast, eftersom det saknas forskning och bevis på det. 7an är väldigt noga med fakta och källhänvisningar. 3an däremot tycker att det är självklart att det är så. 3an tycker mycket om mycket och skrattar bort 7ans noggrannhet när det gäller faktakontroll.

I orostider, i förändringstider, i tider när pressen på oss ökar på många plan, ekonomiskt, socialt, hälsomässigt, kulturellt, ideologiskt är det så oerhört viktigt att vi inte låter oro, rädsla, ilska, känsla av maktlöshet, att inte veta hur det blir ta över helt och hållet. Viktiga känslor absolut men även i de mörkaste tider finns det plats för skratt, även i de mörkaste tider och stunder ska vi tillåta oss att låta ett pärlande skratt fylla oss och dem och det runt omkring oss. Vi kan, måste och får ha roligt – även om inte allt är tipptopp.

Det är viktigt att hålla våra inre ljus upplyfta i en osäker och negativ tid och värld. Så låt oss omge oss med det som ger oss glädje och skratt. Låt oss glömma allt och hänge oss till ostoppbara skrattparoxysmer. Läs en rolig bok, se en rolig film. Framkalla ett roligt minne, prata med folk om tokiga upptåg, berätta om sådant som du själv skrattar åt. Säg något dråpligt, fäll en dråplig kommentar, se varje ögonblick som en möjlighet och gåva till skratt. Då gör vi också 7an och 3an rättvisa, då drar vi till oss de energier som Universum nu erbjuder oss, Det Lilla Skrattet, 3an och Det Stora Skrattet, 7an.

Avslutar nu med ett glädjefyllt skratt och med förhoppning att du prioriterar skratt denna vackra månad.

Dela gärna här vad du skrattar åt och med vem/vilka du skrattar mest tillsammans med.

Ingrid Berndtson

KunskapsNyckeln